sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Piparit


Noin 50 kappaletta

  • 250 g margariinia
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl siirappia
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl kanelia
  • 1 rkl kaardemummaa
  • 1 rkl mausteneilikkaa
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1/2 rkl pomeranssinkuorta
  • 1 rkl soodaa
  • 15 dl vehnäjauhoja
  • sokerikuorrutetta koristeluun

  1. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja siirappi. Ota pois levyltä.
  2. Mittaa kulhoon margariini ja mausteet. Kaada joukkoon siirappiliemi ja sekoita. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita sooda ja jauhot ja lisää se puuhaarukalla sekoittaen rasva-sokeriseokseen.
  4. Anna taikinan kohota vuorokauden jääkaapissa ennen leipomista.
  5. Tee taikinasta pipareita jauhoitetulla pöydällä. Mikäli taikina tarttuu pöytään, tee pipareita yksi kerrallaan.
  6. Paista uunissa 225 asteessa noin 4-6 minuuttia uunin tehosta riippuen.
  7. Voit koristella pipareita sokerikuorrutteella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti